Великденски пости 2016 в Грошъ 21

10 март 2016

Ето че мина още една година и отново дойдоха Великденските пости – време да пречистим и тялото и душата си.

Великият пост е най-строг и най-продължителен, като се нарича Четиридесетница, но това няма да ни попречи да Ви поднесем вкусни и питателни ястия. А разумното въздържание от някои храни по време на постенето е полезно за организма, тъй като наистина му действа пречистващо.

Както всяка година, така и тази, Ви предлагаме да опитате нов продукт, който е водещ в ястията.

Тази година, това е ОРЗОТО.

Орзото е вид паста, позната под името критараки или арпа и е традиционна за средиземноморската кухня. С високо съдържание на фибри и полезната фолиева киселина, която е особено важна за жените.

Приготвя се от твърда пшеница, която е незаменима за приготвянето на качествена паста. Гърците както и Италианците смятат тази паста за традиционна и намира широко приложение в кухнята и на двата народа.

Ето тук, може да видите всички постни ястия, които сме Ви приготвили тази година. Да Ви е сладко!

Великденските пости през 2016 г. започват на 14 март и приключват ден преди Великден.