Домашната Пекарна на Жана

04 януари 2016

Вече и в Грошъ!

Домашната Пекарна на Жана

  • наситени шоколадови вкусове
  • ухаещи комбинации
  • и напоени с много сладост аромати

 

С какво е по-различна?

  • не правим тортите, пайовете и всичко друго, с което ви подслаждаме, в големи количества

Торта Гараш

  • правим по малко, но да е прясно и свежо
  • продуктите, с които работим не са онези сухи прахчета, които може би и не подозирате, че хапвате и които като се забъркат и Хоп: ето Ви и блата, ето Ви и заливката

Домашна шоколадова торта със смокини

  • използваме яйца, мляко и сметана, течен шоколад...

    Това е! Можем още да Ви разкажем, но защо вместо това не се подсладим :)

Домашна еклерова торта

При Жана е вкусно, домашно и уютно

 



Коледните пости

19 ноември 2015

По време на Коледните пости има дни със строги пости, когато е позволено само растителна храна и олио. През останалото време е разрешено вино, риба и морски продукти.

Млечните продукти не са разрешени, а рибата и морските продукти се консумират в някои от дните.

Това как Вие ще възприемете тези дни на ограничение, зависи само от Вас. Приемете го като предизвикателство. Подгответе ума и тялото си, защото резултатът определено ще си заслужава.

Ние ще Ви предложим ястия, на които трудно може да устоят и непостещите, така че за Вас остава просто да се насладите.


ЛЮБОПИТЕН ФАКТ:
Причина за растящия интерес към нахута са неговите диетични качества.
Нареждат го сред десетте най-полезни за здравето храни.



Енциклопедия на подправките: Индийското орехче

06 ноември 2015

Енциклопедия на подправките: Индийското орехче



Готвене с индийско орехче
Съчетавайте с: черен пипер, дафинов лист, лук, магданоз

Използвайте в: супи, ястия от мляно месо, сосове, зеленчукови ястия

Може би сте чували, че се слага и в сладкиши - да, така е, най-вече в индийската кухня. В европейската кухня орехчето и кората му се използват особено често в картофени ястия.

Няма да Ви занимаваме с история и за произхода, затова си има Уикипедия :)
Така че, просто, Дерзайте!