ТАЙНИТЕ НА ЛИМОНА

24 април 2015

Може би не всички знаят, но лимонът е плод, макар и не сладък. В един такъв плод се съдържа дневната доза от витамин С - около една трета от тази доза се съдържа в лимоновия сок. В един лимон се съдържа около 5 процента от лимонена киселина. Това ви позволява да използвате лимона, за да предотвратите окисляването (придобиване на кафеникав цвят) на плодове като ябълки, авокадо, банани и др. Наред с другите неща, лимонът е богат на витамини B, P, A и E. Има още много интересни неща за лимоните и тяхното използване.
Научете повече за някои интересни начини как да ги използвате.

ЛИМОНЕН СКРАБ
Мъртвите клетки могат да бъдат отстранени с помощта на алфа и бета хидрокси киселини, които се съдържат в лимона. Необходимо е също така да се отбележи, че един лимон може да се използва в борбата с акнето и пигментацията.

 

ЛИМОНЪТ КАТО СРЕДСТВО ПРОТИВ ГАДЕНЕ
Имате морска болест или ви се повдига от неприятна миризма? Просто отрежете парче лимон и го задръжте в устата си за известно време - неразположението трябва да премине.

ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ
От майсторите на минкюра може да разберете за една хитра рецепта за грижа за ноктите: отрежете половин лимон и го изстискайте в чаша, напълнена с топла вода. Потопете ноктите в чашата и ги подръжте за 3-5 минути. После ги натъркайте с лимоновата кора.

АРОМАТНА ВАНА
Напълнете ваната с пяна, добавете малко етерично лимоново масло и се отпуснете. Такава баня е не само релаксираща, но и помага в борбата с наднорменото тегло.

ЛИМОНЕН ТОНИК
Този плод е отлично тонизиращо средство. Можете да си направите от него тоник, който ще почисти, дезинфекцира, и ще освежи кожата ви. Обикновено лимонов тоник се приготвя с помощта на минерална вода и мед.

ХУБАВ ДЪХ
Ако разредите лимоновия сок във вода, то с полученото средство може да си прожабуркате устата и така да я дезинфекцирате (лимонена киселина може да убива бактерии), което също така ще елиминира неприятната миризмата. Не забравяйте, че след това задължитерно трябва да изплакнете устата с вода, иначе лимонената киселина ще започне да разяжда емайла на зъбите ви.

Източник: http://fishki.net/1452207-30-neobychnyh-sposobov-ispolzovanija-limona.htmlМартенска традиция

05 март 2015

Традицията повелява:
през месец МАРТ всяка жена трябва да си избере един ден от месеца.

Каквото е времето на този ден, такива ще сме през остатъка от годината.